Аз с Господа говоря твърде лично...
И без посредник - връзката е пряка.
Да пие попа и пари да сбира...
Но не от мен, макар че съгрешавам.
За изповед не ще да вляза в църква,
там тихо е, но никой не ме чува.
Помози, Боже! Свързвам се и питам:
Сгреших ли, че изобщо съществувам?...
А връзката прекъсна твърде рязко,
минутите ми свършили са явно.
Безбожна съм, но винаги помагам
на майка и баща си главно.
За поп и двата лева са ми много,
когато в джоба си прибра ги бърже...
А с двата хляба кой ще им помогне
на скитника и болния измъчен?
Размахал расо, трижди по-неверник,
аз попа го презирам еднолично.
За Господа поклон ще сторя,
ако покаже, че и той обича...
© Геновева Симеонова Все права защищены