Псевдомюсюлмани
Колко много вярващи са станали през тоя век,
колко истински и чисти мюсюлмани.
Бих ги поздравила, но съм човек
и сърцето ми не може да търпи измами.
Все за истина и вяра се говори,
все за бъдещия обещаван райски кът,
невъзможно е с вярващите да се спори,
защото само светъл е техният път.
Иначе стиснати, алчни, жестоки,
всичко гледат за лична изгода.
Разпръснати по всички посоки,
пазете се от тая лицемерна порода!
И не слушайте духовни водачи,
вкарайте малко мисъл и съмнение.
Живеем в свят на огромни използвачи
и в него делата нямат значение.
А грешниците кучета ги яли,
те само знаят да работят и помагат,
нямат възвишени идеали –
човечеството е в упадък!
© Айлин Мустафа Еврен Все права защищены