Отпусната във пустотата,
седя на тъмното в средата,
в мълчанието между думите,
под свода на вратата.
Стаена в задържаните секунди
между дъха поет
и предстоящото издишване.
Няма полъх, няма и посока.
Идеята я няма още,
в момента тя е чист заряд -
непроявен,
и точно миг преди създаване.
Мигът е пуст
и иска съхраняване.
Мигът на нищото,
съдържащ всичко.
Свещена пустота.
Тук раждат се свещените неща.
© София Оренда Все права защищены