По плочките на стария площад
подтичвам и зад ъгъла надничам.
Ти знаеш ли - и кестените в този град
очакват теб със твоето момиче.
Зад ъгъла след миг ще се покажеш
със орхидея с тънко стебълце
и с поглед син ще ме погалиш,
и ще ме завъртиш, като перце...
Или ще звъннеш пак по телефона,
ще кажеш: "Тук съм, във града...
На северния плаж, до вълнолома,
за теб издигнах замък на брега!"
© Валка Все права защищены
прегръдки!