Край брега и думата е влажна.
Край брега и стъпката е важна.
Чакаш ли ме пясъчна и нежна
на пътека лунна и копнежна?
Ще пристигна със вълнà надежна.
Ще оближа стъпката ти нежна.
Ще целуна глезена ти в пясък,
за да чуеш тихия ми плясък.
И ще спра в нозете ти красиви.
Нека гледат облаците сиви.
Ти ще рухнеш в мене - във вълната,
пред очите светли на луната.
Като шепа пясък ще те върна.
Тъй в море с вода ще те прегърна.
Любовта в море ще се превърне -
лунната пътека да обърне.
© Никола Апостолов Все права защищены
Желая ти Щастлива и спорна Нова година!
Поздрав от мен!