Свети денят във ритъма земен,
ангели носят изгрев небесен,
въздух облизва топлите пръсти,
пъстра вода те прегръща.
Ти си нежност, от сила родена,
ти си огнено цвете в корема.
По моите бели крака, разтреперани -
ти си пясък по ноктите перлени.
© Ема Венева Все права защищены