(Из "Пясък от думи")
Нощем понякога насаме
оставам пред един бял бизон.
Отпивам от чашката кафе
до снимка на препускащ кон.
Двамата ме повеждат по странен път,
завършващ в улица на мечтите,
където душата си изгубва човек
без да открива неин спасител.
Наблизо пази кървави тайни
тракийският некропол в Пропада.
Легенди за войни незнайни
мълви крепост от него на запад.
Рисувам всичко със странни слова,
сеейки пясък от думи.
По-късно от тях дано не останат
едни загадъчни руни.
Ранени залези заспиват
под завивките на нощен мрак.
Сенки огнени укриват
предречения ми от Веста праг.
Пясъкът е за деца игра,
него възрастните често го отбягват.
Има поведението на вода –
убежище за думи, що разказват.
© Вили Тодоров Все права защищены