Не, не е възможно това,
луната да е толкова пълна,
а да няма живот и хора там.
А как искам от моята Земя
да мога скришом да надзърна
това сивото, море ли е или океан.
Виждаш ли как месечината
е прегърнала нашата планета.
Казват, че тя е била причината
да се бунтуват реки и морета.
Но аз знам, че само в нощта
когато Луната вече е изгряла.
Тогава излиза навън и любовта
и за теб сродна душа е избрала.
© Явор Перфанов Все права защищены