Настъргани души и вледенени
затоплят се в ръждясал чушкопек.
Усмивки се търкалят във тавата
на осолен със сълзи слънчоглед.
Надеждите панирани се стягат
в синхрон със яйчния белтък
и кротко мъката приляга
до чушките в чесновия катък.
Стерилни кървави сърца
се срещат с лучени емоции
и в странно тънка алпака
потъват в надписи "Промоция"...
© Геновева Христова Все права защищены