На Европа във самият край,
нищо, че е островна държава,
също се празнува първи май.
За почивка този ден се дава.
Уж у нас, денят е на труда,
но трудът на този ден е вето.
Празник – предполага веселба
и почивка яка, общо взето.
Аз обаче верен на това,
че трудът изисква здрави лапи,
ще работя въпреки деня,
няма със пържоли да се цапам.
Казват,че труда е песен свежа.
Мен обаче, много ми се спи,
но пред трудности не се навеждам.
С труд се покоряват бъднини.
Първи май – световна, свята дата.
Принципите си, ще отстоя.
Мързелът празнува по земята.
Нека да живей, живей труда.
© Валентин Йорданов Все права защищены