Първоаприлско - предвеликденско
Пак април е, дата първа,
ден за хумор и шеги,
Вальо Шкафа уж е болен,
а и той едни реди:
Как петелът изкълвал е
дупка в своя собствен дом,
как полозите обикалял –
яйца там снасял на бегом.
Няма лошо - за Великден
големи яйца ще сберем,
но, щом бръкнах да ги взема,
се натъкнах на проблем:
от гранулите за зайци
петльо тайно беше ял
и сега, наместо яйца –
зайци мънички снасял...
В тези времена модерни
ще се сменя май адета
и за Великден вместо яйца –
ще си разменяме зайчета.
© Валентин Добрев Все права защищены