(на внучето ми Марти... за първия учебен ден)
Ех, днес е празник, септемврийски ден красив
и Марти ученик е днес щастлив!
Очите греят... чантата тежи,
за тебе, внуче мило, почват други дни...
Бие вече весело учебният звънец,
нека да си ни прилежен хубавец!
Ученолюбив и със търпение
нека усвояваш всичко с умение.
След време след теб в познание ще тръгнат
и Борито, и Ники някой ден...
Ще водиш, знам, с опита велик
и ще бъдеш най-прилежен ученик.
Книгите са, Марти, ценен, ценен дар,
затова учи с много хъс и жар!
Науката е слънце, незнанието мрак...
Труди се упорито, Марти, просто няма как!
С много обич и пожелание за успех,
попътен вятър, здраве и късмет!
© Елена Калчева Все права защищены