И се въртим -
той около мен,
аз във него,
ръцете сплели,
така летим
и чезнем
в завъртяната Вселена -
галактики, комети,
атоми с разни квази-, мезо-,
любови и раздели,
"Здрасти", "Сбогом",
раждане на ново
и изтляване във огън ...
Замаян от тоз въртеж,
ръцете на Живота
стискам здраво,
ще го живея
до врътка сетна
на моята спирала ...
Път е ..., моят!
© Валентин Василев Все права защищены