10 янв. 2021 г., 16:36

Път към вечността 

  Поэзия » Философская
331 0 1

Няма връщане назад,

кога студа скове ни,

а душата ни се скрие

зад небесните завеси.

 

Гледаме с ужас и

плачем в страх, че 

същото ще стане и 

с нас. А връзки и познати 

вече нямат власт!

Тук оставаш сам! 

 

Няма власт над своята 

природа тленният човек. 

А защо борбата земна е 

така жестока, като края 

му е прост? 

 

Начало или край?

Малцина само знаят го това.

А накрая осъзна, че

животът му е една борба

за края грозен и това е...

 

Но, не е! 

Тленният човек, с 

висше надарен, има 

светлинка една, 

надежда казва се това. 

Че краят всъщност е начало,

началото на вечността! 

Ей това го човекът крепи,

до края на земните му дни! 

 

 

 

© Диляна Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Надяваме се...така е до края.
    Добре дошли в сайта!
Предложения
: ??:??