19 окт. 2014 г., 11:00

Път нататък 

  Поэзия » Гражданская
249 0 2

Съдбата - сложена на карта

и времето е против нас.

И пак ли ние сме на старта

в последния - дванайсти - час?

 

Сгъстяват облаци боите.

Небето губи хоризонт.

Нима сега не се боите

от скрития небесен фронт?

 

Слънцата днес не са на мода.

Брадати облаци - над нас.

За тях - голямата изгода

да упражняват свойта власт.

 

Гърми, трещи и се раздира

едно небе без цвят и знак.

И както вече се разбира,

затри се български юнак.

 

Народ-страдалец, като мишка

отдръпна се и на: се скри!

Отрони сетната въздишка

и път нататък не откри...

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ти, Стойна!За коментара и за оценката!
    Радвам се, че харесваш стиховете ми!Не мога да не отбележа, че и ти пишеш хубави стихове!Затова и аз те чета!
    Поздрави от мен и хубав ден!
  • Никола, поздравявам те с поредното хубаво стихотворение!
    Желая ти спокоен ден!
Предложения
: ??:??