Пътека към съня
Шепне тишината в полумрака
като извор непорочен във нощта,
а с огърлица окичен необята
търси лунната пътека към съня.
Междузвездни ордите потеглят
устремени към безкрайни синева
и с лъчиста светлина притеглят
всяка мисъл притаена от съня.
Облаци кръстосват смело шпаги,
конници отключват дързостта
и към сън потеглят млади, стари -
в кратък миг сред вечността.
Лъчиста
© ЛЪЧИСТА Все права защищены