Погалва Слънцето снагата
със мека майчина ръка.
Отпуснато трептят платната
без вятър в младата душа.
И корабът се носи леко,
полюшвайки се тук и там.
Ще стигне ли така далеко,
по течението.... не знам?
Понякога достигат пристан,
в залив обрасъл със цветя
и медът от пчели събиран
се стича директно в уста.
Понякога в скалите морски
се удря с някоя вълна
и като капак с думи хорски
потъва в пъклена тъма.
Понякога с южняк в косите
опъва корабът платна.
В неравна битка със вълните
печели огнени сърца.
Понякога задухал силно
от север лошия злодей,
вледява и морето дивно
ума, с оковите владей.
Но има и моменти трудни
с въжета в ръцете здрави,
овладяват се и с абсурдни
ветрове, градят се нрави!
© Кремена Арменчева Все права защищены