По хлъзгави улици и остри завои,
раздрънкана върви душата.
Хлътва със болка в дупки безброй,
търсейки брод във мъглата.
Буря от сълзи гърми разярено,
кални обиди заливат стъклата.
Шофиращи, чувствата уморено,
питат: "Ще издържи ли колата?!"
А всеки доближен светофар,
става мигом червено чудовище
и за бедната кола няма в дар
предимство и на едно кръстовище!
Разбрах - няма верен път тука!
Бензинът стана страшна сума,
а и вече чувствам - ще се спука
сърцето, като изхабена гума...
© Калин Пантов Все права защищены