ПЪТНИК В ХАОСА
Че чукнах осмата десетка
по Средата,
сам разбирам!
Но Хора, моля Ви, кажете!
КЪДЕ, в коя Държава
се намирам?
- В коя Държава?
Мен ли питаш, Лило?
Дочух от кухнята гласът
на моето Венчило.
- Живеем в държава
със изпуснато кормило...
Лети надолу по наклона
БЕЗ СПИРАЧКИ.
Ръцете на шофьора са заети,
БРОЯТ ПАЧКИ...
Лети между витрини,
пълни с БЛЯСЪК.
Очаквай ТРЯСЪК...
През пушеците и мъглите -
право във Скалите...
© Петър Петров Все права защищены