14 сент. 2014 г., 22:46  

Пътуване до моя роден край 

  Поэзия » Философская
299 0 2

Пътуване до моя роден край

Тепетата на Пловдив щом премина,
аз вече виждам нашия "балкан",
това за мен е истинска причина,
да сметна,че постигам своя план.

Това е логото на моята "родина",
и вече в мене идва радостта.
Тук моята щастлива младост мина
и аз от този връх видях света.

И този профил горд, на планината
със "Връхчето и със "Върха",
ми пълнят с топъл дъх душата
и гонят от сърцето ми страха!

О, този профил,за мен характерен,
аз не намирам нийде по света!
На него винаги аз ще съм верен,
и свойте спомени ще си чата!

И хората где нямат планината,
в такова чудо, погледа да спрат,
навярно дирят своя знак в земята,
и те към него, като мен вървят!
   13.09.2013г.Драгойново


© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Вярно, аз съм обиколил всички континенти,с изключение на Полюсите и съм съхранил описаното чувство,до пределната си възраст!
  • И целият свят да обиколим, и най-дивната красота да видим, нищо няма да ни е така скъпо и милно като родния дом! Поздрави!
Предложения
: ??:??