ПЪТУВАНЕ В БЕЗКРАЯ
Когато ти пред мене се яви,
потръпна мракът и откърти дрезгав глас,
пронизан от безброй изгарящи лъчи,
разтресе се и срина се в тоз час.
Не беше ти пред мен тогаз, но се яви,
с душата си дойде и ме погали
и бликнаха в очите ми сълзи:
защо ли, мили, толкоз се забави?
Но не от жал, от радост плача аз,
заслушана във твоите слова преблаги,
немеят и очите ми в захлас,
не виждат те, но трябва ли, едва ли?
Ненужно е - макар и да те няма,
то мислите ни сбрани са в едно,
пътуват те и чакам ги примряла
със всяко твое идещо писмо.
Пътуват те, а с тях и аз пътувам
към нови, непознати ширини
и струва ми се, че почти сънувам
тез тайнствени, неземни красоти.
И ето ме, любими, аз съм тука,
застанала пред дверите на Рая
и Любовта ни наша, чуй, на тях почука,
приканва ни - на пътешествие в БезкРая!
Русе, 04 януари 2006 г.
© Ева Георгиева Все права защищены