Аз съм пътят, истината и животът. Само чрез мен се стига до Отца.
Евангелие от Иоан 14:6
Любовта дълго търпи и е милостива, любовта не завижда, любовта
не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето...
Коринтяни 13:4
Смекчи нашите зли сърца, Богородице!
Молитва към Св. Богородица
И тази напаст ще отмине.
Сърцето – страж, ще издържи.
То чисто е, добро, невинно
и непревзето от лъжи.
Не е наивността му слабост,
а кротостта му – смъртен грях.
С търпение, наместо с храброст
преборва всеки тъмен страх.
Не те кори, а се смирява,
не назидава, а теши,
и страдащо, при теб остава –
сърцето просто не греши.
Безкористно те направлява,
дори когато го сломят
себичност и суетна слава...
Сърцето – път и истина. Живот.
15.03.2021
https://www.youtube.com/watch?v=s1BDlJvr8yQ
© Мария Димитрова Все права защищены