Уморен и блуден син на таз земя си.
Бродят тихо твоите стъпки.
Търсиш светлина от мрака и тревожен е сънят ти.
А отговорът там се крие,
прогледни в тъмата - ще откриеш
туй, що търсиш и дълбоко го таи душата!
Упование намираш, но къде заблудата се крие?
Сигурността на разума покрива
туй, що сърцето крещи и назовава.
Събуди се и тръгни!
Съблечи си старите одежди!
Нова риза надени - тръгвай с новата надежда!
Нозете ще те водят,
из трънаците ще бродиш,
силата на любовта един ден ще те съпровожда!
© Десислава Иванова Все права защищены
Ваше Благородие