Чувствам се като прашинка
от мощен магнит привличана;
капчица от морската пяна
с бурния вятър издигана;
зрънце във мида, което
може да стане на бисер;
малка свещица топена
от пламъкът силен!
Чувствам сякаш губя
своята идентичност.
Мога, ако поискам,
да отричам очевидното:
има два пътя, но
няма две истини!
© Амелия Йорданова Все права защищены