-Искам кратка рецепта... как да живея?
Кажете ми панацея*!
-Обърнете се към господин един... Кант Имануел.
Ще ви предпише той, категорически императив**,
който гласи:
"Винаги да се отнасяме към другите
във себе си като към цел,
а не като средство за постигане на друго нещо."
Или казано в същия смисъл, в друг ред:
„Не върши другиму това, което не искаш
да сторят на теб!"
-Но кажете ми все пак, как да живея?
-Прочетете стих дванадесети, глава седма:
Евангелие от Матея!
"Прочее, всичко което искате да правят вам човеците,
същото правете и вие тям, защото това е законът на пророците."
Ев. от Матея 7:12
* - лекарство за всичко търсено от алхимиците
** - общовалиден закон
© Александра Сергеевна Все права защищены