27 дек. 2016 г., 17:35

Радвам се за теб... 

  Поэзия » Свободный стих, Другая
969 1 5

 

Радвам се за теб...

 

Ето, седим лице срещу лице,

сърце срещу сърце

аз от едната страна,

а ти от другата,

седим отвъд видимата линия,

отвъд нещата...

и все още не мога да разбера,

какво значи всичко това...

мъртва ли съм,

защото ти ме гледаш отстрани

без да направиш нищо,

от отчаяние ли, няма ли какво...

може би не страдам,

но тогава защо чувствам това...

може би ако не мисля,

няма да чувствам сълзите си...

а може би не плача

или плача без да страдам...,

а може би ако спра да плача така,

всичко ще се свърши и няма...

каквото и да е, сърцето ми

ще се справи, дори и аз да не се...,

защото е щастливо за теб...

и дори да не го осъзнавам,

а може би и то не го,

но се радва за теб, и днес

аз също, преди не ми се искаше

да го кажа, но днес се радвам за теб,

щом сърцето ти танцува, 

моето също, танцува в ритъма си...

 

 

 

 

© Лили Вълчева Все права защищены

Тази творба е малко любовна, малко философска, малко приятелска, малко романтична, вдъхновена е от много хора и случки, от много стаени чувства, от нещата, които човек не може да си признае в даден момент и не иска да разбере, дори се чувства безсилен, но щом все още чувстваме, надеждата не е умряла. Тогава ние се хващаме за тази надежда, за да продължим напред и да освободим себе си от лабиринта..., макар да е за е за да се вкараме в друг... В даден момент всички се чувстваме така, но винаги има светлина накрая на тунела...от нас зависи обаче дали ще е илюзия или истина...

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??