Раждане на вятър
Когато се ражда вятър,
тишината става тънка като мрежа,
любовта се плъзга като полъх,
а листата се целуват леко,
преди предстоящия танц.
Когато се ражда вятър,
орисница приготвя пътя му,
събран от всички възможни посоки.
Когато се ражда вятър,
морето става огледало,
в което се оглежда
събуждащата се реалност,
преди да се отпусне върху най-красивите вълни.
Когато се ражда вятър,
въздухът става на кристали
и времето подготвя
най-чистия си писък.
© Ина Костова Все права защищены