За какво са ни изобщо рамене,
ако няма кой на тях да стъпи?
За какво изобщо да растем?
Поколение,
пред взрив.
На лилипути!
През чумавото -
забавление,
разврат!
/тук-там някоя молитва/.
Един пиян,
танцуващ свят.
Не дай си Боже,
само да залитне!
Не дай си Боже!
Кой ще го подпре?
Ще има ли един или пък двама
луди, дето
без да разберем,
сред суматохата
отгледали са
рамо.
© Кольо Колев Все права защищены