Даскал Исмаил Али
учи селските деца
на четмо писмо или
да смятат с малките числа!
Сутрин влезне ли при тях
в плен е на очи лъчисти
и работи със ищях
със душичките им чисти!
Някой знания показва,
друг повтаря, трети срича!
Хвали и ги наказва,
безрезервно ги обича!
Болната държава спи.
Раната не ще зарасне.
Селото ни се топи,
а училището гасне!
© Исмаил Али Все права защищены
Мотивираш ме...