Ранената душа – кърви и бяга,
а стъпките ù диря са в съня –
превързва я едничка дума блага,
с мехлема чудно бял на Любовта...
Ранената душа крещи от болка
и блъска гръд във куката-въпрос,
и всеки отговор е вик към Бога
в сребреещия времев алаброс...
Ранената душа е стрък надежда,
поникнал във житейската си тор,
приятелските сълзи я зареждат
със утешен в усмивка ведър взор...
Ранената душа укрепва с дните,
щом злобния ù троскот оплевиш,
и вие цвят в крилете на орлите,
мечти узрява – да се изцели...
© Михаил Цветански Все права защищены
макар с цикатрис, силна става тя.
И вече трудно някой ще успее,
да я човърка с мръсната ръка.
Поздрав и от мен, Мишо!