РАП ЗА НАИВНИЦИ
Тъй както котаракът скача
върху нещастното врабче,
и както с брадвата палачът
глава безмилостно сече,
и гладната змия поглъща
новороденото мишле,
и римата – проклета тъща! –
за мен вари татул в котле,
тъй както мравката щипука
и грохва под трошица хляб,
и аз умирам в адска скука
във гнусния световен рап,
тъй както и Жена красива
подлецът лъже с вещина,
а моята душа се свива
пред всяка болка и злина,
когато утре си отида,
речете ми: – Прощавай, брат!
Бях остро бисерче във мида,
премазана от този свят.
16 май 2023 г.
гр. София, 12, 50 ч.
© Валери Станков Все права защищены
и римата – проклета тъща! –
за мен вари татул в котле,