Расти на воля, учи се и съзрявай!
Набирай сили живота си да подредиш!
И милите и обичани от тебе радвай,
следи да оставиш и с любовта си да ги наградиш!
Със знания да украсиш живота си
и толкоз много да са те,
за наша гордост името ти в енциклопедиите да влезе
в недалечно бъдеще.
И когато след години прочетеш написаното
и попиташ се дали
пожеланото в този стих е станало
да кажеш си: "Вие поискахте, а аз осъществих".
Стефан Цеков
© Стефан Цеков Все права защищены