* * *
Какво очаквали са Боговете
сътворили ни от пръст и кал?...
С ореоли няма да засветим...
Грешен е светът ни, цял...
Заченати сме в грях и грешни сме,
вилнеят в нас жестоки бесовЕ,
придаваме сериозен вид, но... смешни сме
и... в миговете търсим часове...
Ний, жалки твари - слети със земята,
почерпили от нея "плът и кръв",
опитваме... да променим съдбата,
себе си подлагайки за... стръв!...
Раждаме се - търсим съвършенство,
препъвайки се в жизнения път
и не веднъж изпитвали блаженство,
от вяра... за "безсмъртаната си плът"...
Защото щом на прах се върнем
и с земята слеем се отново,
от кал и пръст, ний пак ще се завърнем,
да... плюем своята отрова!...
Кръговрат от мигове нетленни
ще изпълнят земният ни път,
същества, безумни сме - несъвършенни,
от кал и пръст - бездушна плът...
Какво очаква ли са Боговете,
та ние сме си... пръст и кал,
храним се от... бесовЕте
от завистта и... чуждата печал...
Всичко се завръща... там...
А който е разбрал - разбрал...
от Хляба само няма по - голям,
другото, е... Пръст и Кал!...
Грешни същества...
Във равнодушен свят!...
* * *
© Валентин Желязков Все права защищены