През рошавата нощ облещен,
не чуваш тракащия стенен диск...
В разперени чадъри си заклещен,
усетил привкуса на непремерен риск.
От стичащите струйки потна лава
се стапя восъчната ти гримаса -
след краткия ти миг на слава -
Успя!... и пак им се подмаза...
На шепата превзети мижитурки,
зад скъпи маски в карнавални нощи,
премина валяците от дебели шкурки
и чудиш се дали ще има още...
Тръпчиви изпитания и болки...
... увисваш от пиедестала...
Предаваш се след всички битки -
и ето, че отнеха ти медала...
След напъните, с допинг подплатени,
дочуваш тракащата гилотина.
Поредните усилия - неоценени,
а зад гърба ти - мършава година...
© Ирена Георгиева Все права защищены