Защо предричах цяла вечер
какъв ще бъде пак деня
дали светът ще е обречен
на суета и студина.
Аз свикнах с туй, което имам
и вече мирен си стоя
със вик копнежите заривам,
но не заривам Любовта.
Затихват чувства непонятни
остават спомени във мен
от вечерите тъй приятни
и от копнежа ми зелен.
© Валери Христов Все права защищены