РАВНОСМЕТКА
Тъй и тъй ще си отида не навреме.
Пък и струва ли си да оставам? –
Не са за предпочитане проблемните,
които не изгарят в суетата само?
Дали сега, дали след сто години –
все ще бъде не съвсем на място.
Но не искам хрисим да отмина,
без да чуят моя крясък
всички стихнали и равновесни хора,
невидели своята несрета.
Сега отивам зарад тях да се помоля.
Зарад мойте братя непоети.
Та дано да видят, че зад битието
има и неща, които се не вписват в сметки.
© Ангел Веселинов Все права защищены