Моята равносметка
Последна страница на календара.
Ще я откъсна рано сутринта…
Годината отмина и не се повтаря.
Тая равносметка ми остави тя!
Няколко проблема в бита оправих-
имаше ги старата ми къща…
Света да видя ясен, и си направих
операция на едното око също…
Участвах в няколко приятни круизи.
Нищо, че са все в страната!
Но пък зареждащи и със сюрпризи,
забавни срещи и така нататък!…
Не малко време отделих на хобито-
да творя успешно, както мога!
Но има опасност да загубя логото
на автор, който се четеше много!…
Мисля, че като на джИпито подобно
не смЕня ли декември и музите?
Що не правих / да не съм подробна/-
мойта рядко взе да мърда бузите!!
Пишат, публикуват хората през ден.
А тя- мълчи, ми като няма тема…
Нещо сътворя сама, тя пее в рефрен
“Чакай, скоро призове ще взема!”
“Ха, дано, си викам, че ще престана
да се бутам между кадърните!”
Тя пак твърди, че ред се заслужава,
за да получиш глас от другите!…
Захванах пак език да опреснявам,
за кой ли път и все до средата!
Че не мога да не питам “за кога ли,
като песента ми вече е изпята!”…
Малко придобих, но нека всеки
като стигне мойта възраст, даже
да удвои успеха! Ще е горд навеки,
че летвата е вдигнал да покаже!
Спорна Новата Година! Нека донесе
на всеки- влак със здраве,също тир
със щастие! Късмети- сто и петдесет!
Хиляди изненади! По земята- мир!
Ковид и мутации- да идат във музей!
Жестоката инфлация- да тръшнем!
На сърцата фазата да бъде само “пей”!
Сбъднати желанията да не свършват!
Амин!!
28.12.2022
© Ирина Филипова Все права защищены