Разбих и тази глупава илюзия.
Тежеше ми.
Навсякъде я влачех.
Огромна беше,
пълна с куртоазия.
Душата ми безмилостно затлачи -
с ненужни мисли,
планове
и визии,
които нямат никаква основа…
Какво ли още щеше да измисли,
ако я бях оставила на воля?!
Последна беше.
Имаше и други -
наследство от прочетените книги,
от хилядите филми,
от мечтите,
засаждани у мен
като на нива…
Разбих и тази глупава илюзия –
че ето на -
властта ще ми отива…
© Руми Бакърджиева Все права защищены
И... Честито Рождество, Руми*!!!