аз ще съм по спешност
акушерка
сръчно
ще бръкна между
разчекнатите хладни
и потни хълми
да измъкна
за последно изгрева и
ще изплаче
облекчение за всички ни
последния
ни ден заедно ще
изродим
изпод висок и син чаршаф
разделното дете на
нашта връзка
небето се завърта
с кръв опръскано
напъвахме се
небето от коприна аз
си тръгвам от родината
с пъпна връв пътечка
слънчева по езерото
лодка да не я прекъсне
мила не е късно
да се откажа но в
напреднала раздяла
изтощени сме ала
след сложната майевтика
ще си отдъхнем и аз вярвам
смела си и ще износиш прошка
че не се получи първия ни път
© Рая Деянова Все права защищены