12 февр. 2015 г., 12:40

Разбойници 

  Поэзия » Гражданская
311 1 0

Тълпи от гениални бизнесмени

заливат нашия пазар,

валят идеи на талази и на смени,

изместили модела стар.

 

Фалират и закриват бързо,

каквото и да се изпречи разпродават,

злато́ не вадят, джобовете пълнят,

права за златото на чуждите раздават,

ловко по веригата предават,

ръцете всеки е умил,

измъкват всичкото от теб,

каквото, както и да си покрил.

 

Пред тебе е невероятен пъзел,

въртиш се ти, въртиш очи, превърташ,

но късно е, бая си се изръсил,

обрали са те, няма що да се озърташ!

 

Перат, препират и източват,

завличат те в перфектния си лабиринт,

без указание отвънка не започват,

надуват ти балон, а после си отиваш и без кинт.

 

Методите са изобилни:

бухалки, проститутки, бордове, комисии,

и всичките са рентабилни,

празно няма в паяжините,

в техните трансмисии!

 

Брат за брата не е мил

във този нов „пазарен” вoдевил,

кой, каквото го е свил

някъде дълбоко го е скрил,

за другите – магарешки бодил

или пък четен карамфил!

 

Сега е времето за удари за много

и после който, откъде е бил.

Разкостват где каквото падне,

държавата изнасят я по пладне,

не жалят никой в общия резил!

 

Пиратски набег

на потъващ кораб,

от който вижда се

обърнатия кил!

 

гр. София, 03.01.2015 г.

© Димитър Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??