РАЗБОЛЯ СЕ СВЕТЪТ
Разболя се светът - много-много отдавна
и изгуби кураж да лети.
Закопня за измамното, без да остави
към духовното даже следи…
Разруши катедрали, издигна идеи
и потъна в човешки мечти,
основани на его, което посея
между хората власт и лъжи…
И сега задъхва, мълчи, боледува
от безкрайно дълбока тъга,
а пък уж е богат и добре съществува,
разполага с огромни блага…
Но отхвърля онези, които будуват
и се молят да вдигне душа…
© Руми Бакърджиева Все права защищены