Разбрах какво е да бягаш от живота.
Да се криеш в измислен и красив свят.
И там да отхвърляш онова със охота,
което истинския оцветява в тъмен цвят.
Разбрах какво е да избягваш проблемите,
а те невъзвратимо да те достигат.
И толкова силно да жадуваш промените,
че опитите за мечтаене да не стигат.
Разбрах какво е да си сам сред много.
Да искаш да крещиш, а да шептиш.
Да си съден от неразбиращите строго
и да няма красота, за да се възхитиш.
Разбрах какво е да бъдеш отхвърлян.
Това в измисления свят го няма.
Там от ръце на ръце си прехвърлян,
запазвайки на лицето емоция засмяна.
Разбрах какво е съдбата да проклинаш,
питайки се дали и ти си виновен.
Дали да върнеш това, което имаш,
защото за тежките битки си неспособен.
Разбрах толкова много неща до днес.
А така искам и други да науча.
Понеже дори и малък, виждам прогрес,
заради който щастието си ще получа.
© Биби Все права защищены
Благодаря ти!