Усмихвам се, ала треперя цялата.
Раздялата е сложна и горчи!
По пътя губех много отначалото!
Докато крачех, почна да вали...
Обърквах многократно ориентирите
и се сбогувах с паднали мечти...
Не ги дочаках. Исках да настигна
живота си по път от стръмнини.
Сега си тръгват хора, незапочнали
да виждат още.
А искат да четат!
И да усещат всичките пророчества
за смисъла на трудните неща.
Обидени са и разравят болката.
След тях ще тръгнат слабите души...
Усмихвам се, но няма да е същото.
Раздялата е сложна и горчи...
© Руми Бакърджиева Все права защищены