17 сент. 2024 г., 16:59

Разговор с живота 

  Поэзия » Философская
23 0 0

Животът питах " Аз живях ли те?"

" А ти разбра ли ме"- отвърна

"Аз как да знам това?"-учудих се

"Отговори свои търсих."

 

А той отвърна-" Много просто е..."

" Обичал ли си шумно ти?"

"И страдал ли си тихомълком

оставен сам, сломен, но жив?"

 

"И смя ли се сърдечно, гръмко?"

"Летя ли твоята душа?"

"Поплака ли си нощем тайно

докато всички тихо спят?"

 

"Помагаше ли без да молят?"

"Помагаха ли ти в ответ?"

"Обича ли ти без условия?"

"А теб обичаха ли те?"

 

"И страдал ли си незаслужено?"

" А незаслужено рани ли?"

"Над завистта ли се надсмиваше

или бе те заслепила?"

 

Това животът ме попита

"Опитах всичко"-аз отвърнах

Не, не е всичко"-рече тихо

усмихна се и гръб обърна....

 

 

 

 

© Росица Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??