Разказах ли ти, как да ме намериш?
Тръгни, когато дойде пролетта
и в майска нощ, ако се разтрепериш,
ще те прегърна, да не си сама!
Разказах ли ти, как да ме намериш?
Потичай сред разцъфнали поля,
щом юлските лъчи са ги огрели –
за теб донесох тая красота!
Разказах ли ти, как да ме намериш?
Почакай да настъпи есента
и там сред медени лозя – узрели,
преспи и аз ще дойда в утринта!
Разказах ли ти, как да ме намериш?
Сред снежна зима ти не ме търси,
а аз ще стопля те, вместо постели
с душа, сърце и парещи очи!
© Данаил Таков Все права защищены