РАЗЛИЧЕН СВЯТ
Те са завинаги двама, защото са от камък,
едни пленници волни на изумрудената шир
и тя е техният кристално-пясъчен замък,
в който векове посрещат и царуват в мир.
Изглеждат заедно така, че стига да поискат
и без нозете си нейде в пясъка заровени,
те могат вълни и пяна на мига да разплискат,
за да изрекат мислите си влюбено-забравени.
В един свят от фалшиви чувства изхабен,
дори боговете да завидят е много вероятно
на такава любов, винаги жадна от вкуса солен
и затова останала в плен на море необятно.
© Весела Найденова Все права защищены