Различен празникът е днес,
А можеше да бъде друго...
Затворени в дома, под стрес,
Лелеем медицинско чудо
И храним в себе си надежда,
Че пак ще дойдат светли дни...
Нелепо някак ми изглежда,
А Коледа е, погледни!
Където и да сте сега,
Обичайте се, мили хóра!
Любов да има и негå –
Единствената ни опора.
Да бъде мир, да бъдем здрави,
А другото ще се оправи!
Николай Димов
© Николай Димов Все права защищены