Все се чудя: има ли сълзата образ?
Защо ли по човешкото лице пътува?
Сякаш го гали, или лекува...
Може ли някой да каже:
тази сълза е от мъка,
тази от радост, а таз - от разлъка?
Все е сълза! Водна капка и сол!
Все извира от там! От окото!
И, все пак е различна!
Всяка сълза носи история лична!
Всяка сълза лекува определени рани
и целостта на душите ни брани!
© Маргарита Ангелова Все права защищены