Бурна мистерия
лежи под повърхността –
безкрайна галерия
на ръба на реалността.
Значението е друго;
малцина го постигат,
за другите е чудо,
влюбват се и заспиват.
В този свят няма чудеса –
само неща странни,
убягващи наш’те сетива
безкрайно крайни.
Въпроси без отговори,
отговори без въпроси;
на Пандора кутията отвòри;
накъде мисълта ти се носи?