На 70 години станах и чудя се дали е вярно?
Защото това би значело мъдрец да бъда и да е реално
проблеми да решавам всякакви, да съветвам близки хора
и да им помагам в живота задачите си да решават без умора.
Така си мисля, че това е възраст толкова достойна,
и че с това е свързана и е непристойно,
ако при сътворяването и не си съумял да станеш
личността желана с възможности управлението на живата си да хванеш.
А, дали съумях наистина да тръгна в посоката желана?
Дали резултатът, който се получи е този, който е по плана?
Сътворяван с много мисли, с много желания, труд и умение
и това което трябваше да се получи е човек за уважение.
Не зная и не бих могъл това да го твърдя.
Тези в правото си са близките, с които пътя извървя.
Тези, които с тебе си деляха трудностите в живота.
Тези, които без да се съмняват си деляха проблемите с охота.
Остава само да им кажеш колко много им благодариш.
Да им кажеш също и колко много им дължиш.
И за това, че за да стигнеш тази възраст и да си борчески настроен
заслугата и тяхна е и е животът ти спокоен.
Благодаря Ви мили мои!
Стефан Цеков
© Стефан Цеков Все права защищены